Back to  Group  Page


Mariana Bresdahl     kunstner


Jeg er kommet til Danmark efter den rumænsk revolution i 1990. Jeg er uddannet tegner i Rumænien og ergoterapeut i Danmark.Jeg har blandt andet udstillet på stedet, hvor udlændinge møder danskere; Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors, KVINFO, børnehaver og skoler i mit lokalområde på Nørrebro.
Jeg har kæmpet meget for at integrere mig i Danmark og har taget Danmark til mig som mit andet hjemland. Men i min sjæl forbliver jeg rumæner. Mine billeder udtrykker denne splittelse.
Jeg maler billeder på glas. Denne teknik stammer fra en gammel rumænsk teknik, hvor kunstnerne malede religiøse ikoner på glas. Det der er særligt ved teknikken, er at det er forbundet med en særlig sindstilstand, hvor man er taknemmelig for det gode i sit liv og hvor man på den måde er i kontakt med den universelle kraft og kun på den måde er kunstneren i stand til at vælge de smukkeste farver. Billederne er specielle, fordi de har en historie bag sig. En historie med sved, blod og tårer... men også med glæde.
I mine billeder eksperimenterer jeg med de gamle teknikker men samtidig bruger jeg en moderne stil med en strejf af humor for at bevare optimismen.

Mariana Bresdahl    mobil 27135139    email: mariana_bresdahl@yahoo.dk        www.faithcopeland.com/caravan/index.htm